Skip to content Go to main navigation Go to language selector
manufacturing.jpg

Underhållstekniker

Gamleby, Sweden
Closing date: 17 October 2022

Vill du arbeta med felsökning, underhåll av produktionsutrustning och fastighet? Har du intresse för teknik och motiveras av problemlösning? Kanske är du då den vi söker! En av våra underhållstekniker går vidare till ledande befattning inom produktion och vi söker därför nu en underhållstekniker till Saab Barracuda i Gamleby.

Din framtida utmaning

Underhållsavdelningen består av 4 underhållstekniker med varierande kompetenser. Vi är ett glatt gäng med högt i tak som ställer upp för varandra. Rollen som underhållstekniker innebär att du tillsammans med andra i ditt team arbetar med våra tillverkningsutrustningar och fastighetsunderhåll. Arbetsuppgifterna innebär att aktivt arbeta mot verksamhetens uppsatta mål genom förebyggande och avhjälpande underhåll rent praktiskt samt förbättringsarbeten och analys av uppkomna problem.

Som underhållstekniker kommer du bl.a. att ha följande ansvarsområden:

  • Felsöka, utreda och eliminera störningar och avvikelser i produktion och fastighet
  • Stötta och instruera maskinoperatörer i maskinunderhåll
  • Medverka i förbättringsprojekt

Du kommer kontinuerligt utbildas för att ständigt öka din kompetensnivå, resor till andra länder kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid, där arbetsberedskap ingår.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av främst mekaniskt arbete. Du får gärna ha arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare, men det viktigaste är att du har ett genuint intresse och vill utvecklas inom ditt gebit. Kunskap inom svetsning, svarvning och fräsning är meriterande men inget absolut krav. Vi värdesätter både din tekniska kompetens samt din samarbetsförmåga och nyfikenhet för teknik. På Saab värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt, då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.

För att trivas i rollen och leva upp till förväntningarna ser vi att du:

  • Gillar att jobba tillsammans eller ensam i en mindre grupp med en god stämning, där vårt fokus är att ge bästa möjliga support till produktionen.
  • Har stor vilja att jobba med ombyggnader och förbättringar i våra produktionsutrustningar
  • Behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god datorvana.
  • Har körkort klass B

Meriterande är:

  • Truckutbildning.
  • Heta arbeten
  • Kännedom om motorstyrning och automation


Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.Läs mer om oss här

Saab Barracuda är världsledande inom Vilseledning och Kamouflage med affärer över hela världen. Arbetsmiljön är mycket kreativ och erbjuder stora möjligheter för egna initiativ och personlig utveckling.

Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.