Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Utvecklingsingenjör ElektroMagnetisk Kompatibilitet (EMC)

Location
Karlskrona, Sweden
Closing date
18 April 2021
Apply for this job!

”Att arbeta som EMC-ingenjör på Saab Kockums är ett mycket dynamiskt arbete, det varierar mellan kontorsarbete, laboratoriearbete, arbete ombord på fartyg och affärsresor. Det finns en hög nivå av tekniska utmaningar som både på teoretisk och fysisk nivå gör jobbet spännande varje dag. ” Andreas Cremon, Senior Development Engineer, EMC
 

Vi utökar vårt team och letar efter en engagerad utvecklingsingenjör inom området ElectroMagnetic Compatibility (EMC) till Signatursektionen!

Din framtida utmaning

EMC är samlingsnamnet för allt som påverkas av elektromagnetiska fält och elektriska strömmar. Dina arbetsuppgifter kommer att innehålla allt från ESD, EMP, RadHaz, RÖS, TEMPEST till åskskydd och fartygets signaturer. Kravställning och utvärdering av tekniska lösningar är en naturlig del av ditt jobb som utvecklingsingenjör, men även att handleda och vara teknisk EMC-expert för andra systemingenjörer och konstruktörer. Arbetet innefattar kontakter med leverantörer, kunder och slutanvändare.
 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Självständigt genomföra analyser och FoU
 • Beräkna, utreda och utvärdera konstruktioner och system
 • Utföra, utvärdera och rapportera EMC relaterade mätningar
 • Utveckla och utvärdera anvisningar för att uppnå god EMC
 • Vara EMC-expert för övriga konstruktörer
 • Sprida kunskap om EMC inom företaget och dess kontaktytor
 • Säkerställa att verifierade och godkända metoder används i det tekniska arbetet
 • Verifiera att den slutgiltiga konstruktionen och fartyget uppfyller kraven
   

Sektionen bedriver sin verksamhet både i Karlskrona och Malmö vilket kan medföra resor mellan orterna, men även till andra bolag både i Sverige och utomlands. Arbetet kommer att variera mellan kontorsarbete, labbmätningar och tidvis även arbete ombord våra fartyg.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Den du är idag

Som person ser vi att du har en god initiativförmåga, arbetar bra självständigt och är en samarbetsvillig lagspelare som drivs av att lösa komplexa problem. Det är även viktigt att du har en pedagogisk förmåga, ett stort intresse för avdelningens tekniska område och är vetgirig och nyfiken.


Krav:

 • Civilingenjör eller motsvarande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande:

 • Erfarenhet av EMC området
 • Erfarenhet av marina produkter
 • Erfarenhet av el design
 • Mät- och laboratorieerfarenhet
 • Körkort

Vad du blir en del av

För dig med ett tekniskt intresse är det här platsen att vara - du kommer att arbeta i ett hjälpsamt team med tekniska specialister och några av de bästa inom området! Att arbeta här betyder att du är på en ständig utvecklings- och inlärningsresa!
 

Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
The Next Generation Corvette


Välkommen med din ansökan senast 18 april, antingen på svenska eller engelska. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här.
 

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta;
Ola Borgqvist, rekryterande chef + 46 734 18 86 67 alternativt
Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal – to help protect people.