Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
general-2.jpg

Dockningsarbetare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 6 May 2024

Dockningsarbetare
Hos oss får du jobba med spännande och helt unika produkter både ovan och under ytan samtidigt som du samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats! Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

 

Din framtida utmaning
Som dockningsarbetare kommer du främst att arbeta med torrsättning av fartyg i torrdockor eller med shiplift. Torrsättning av fartyg är kärnverksamheten inom varvsindustrin och är en förutsättning för att möjliggöra en betydande del av konstruktionen och underhållet av fartyg.
Du kommer att få upplärning på plats. Man arbetar mycket med truck, travers och mobil arbetsplattform.

I arbetsuppgifterna ingår även underhåll av egen utrustning, enklare mekanikerarbeten ombord på fartyg, tillverkning och montering av tex vajerräcken, lyftredskap m.m. ombord på fartyg.


Du kommer att arbeta i team, så vi ser att du som söker är en lagspelare.

Arbetet kan vara mycket fysiskt krävande, vilket gör att du måste ha en god fysik.

 

Den du är idag

Vi ser gärna att du har en bakgrund och erfarenhet i form av praktiskt arbete som exempelvis snickeri, mekanik, svetsning.

Erfarenhet av truck och traverskörning.

 
Meriterande erfarenheter inom sjöfart, hydraulik eller el. Det är även fördelaktigt att ha kunskaper och erfarenhet inom områden som säkra lyft, heta arbeten och fallskydd.

 

Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma.

 

Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Med hård konkurrens om utrymmet så är det viktigt att du är flexibel och kan jobba lika bra ensam som i grupp. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.

Rekryteringarna sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

 

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

 

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill, Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se.


Vad du blir en del av
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här


Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.
 

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.


Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här