Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Hydraulmekaniker

Karlskrona, Sweden
Closing date: 6 May 2024

Hydraulmekaniker med finmekaniska kunskaper


Vi utökar och söker en driven hydraulmekaniker med intresse för den mekaniska sidan.
Hos oss får du jobba med spännande och helt unika produkter både ovan och under ytan samtidigt som du samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats! Välkommen till vårt team och ett skeppsvarv i världsklass!

 

Din framtida utmaning

Som hydraulmekaniker på Saab Kockums kommer dina främsta arbetsuppgifter vara riktade mot underhåll och driftsättning av hydrauliska installationer inom nybyggnad, ombyggnad på ytfartyg och ubåtar. Som hydraulmekaniker kommer du exempelvis att arbeta inom hydaulikområdena ventiler, pumpar och täthetskontroll. Detta gör att jobbet är mycket varierande och ger goda möjligheter att utveckla ditt hantverk och yrkeskunnande.

Den du är idag

Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den utmanande arbetsplatsytan ombord gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en god förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamraters arbete. Som hydraulmekaniker är det viktigt att du som medarbetare är mycket noggrann och att du drivs av att vilja utvecklas.

För att lyckas hos oss ser vi att du har en gymnasieutbildning inom verkstadsteknik eller motsvarande, kunskap inom ritnings- och schemaläsning samt god materialkännedom. Det är meriterande om du har arbetat med större komplexa hydraulsystem.

 Du skall ha en god grundläggande datorvana och intresse för att lära dig de system som används inom SAAB, avseende rapportskrivning, tidredovisning, Microsoft Office.

Tjänsten omfattas av försvarssekretess. Resor både inrikes/ utrikes kan förekomma. Arbetstiderna är dagtid, skift kan förekomma. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill, Har du frågor kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se.


Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 20 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här


Inom affärsområdet Kockums har vi lång och gedigen erfarenhet av att tillhandahålla avancerade farkoster och plattformar för den navala domänen. På och under havsytan.

Med unik kompetens och några av världens förnämaste varvsanläggningar, är Kockums världsledande vad gäller utveckling, byggnation och fortlöpande underhåll och uppgraderingar av ubåtar, ytstridsfartyg och andra navala system.

Utbudet av produkter ger förmågor för informationsinhämtning, övervakning, ytstrid, ubåtsjakt, minjakt samt uppdrag på havsbotten. Mångsidighet, flexibilitet och hög tillgänglighet är egenskaper som karakteriserar samtliga våra produkter. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här