Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konfigurationsledare

Location
Karlskoga, Sweden
Closing date
17 October 2021
Apply for this job!

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter?
Ansök i så fall till tjänsten som Konfigurationsledare inom utvecklingsavdelningen på Saab Dynamics AB.

Din roll

Du kommer att stötta projekten genom att planera, leda och följa upp status inom området konfigurationsledning för att säkerställa spårbarhet för konfiguration/dokumentation under produktens hela livscykel.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Du kommer få ta ett helhetsansvar för ändringshantering och kommer att delta i olika forum för ändringshantering samt medverka vid olika tekniska genomgångar. 
 • Du förväntas utfärda och upprätthålla CM-planer innan och under projektgenomförande.
 • Du rapporterar regelbundet läget avseende konfigurationsledning till projekt- och programledningen.
 • Du kommer också att vara delaktig gällande metodikutveckling inom ämnesområdet.
   

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem samt identifiera och införa förbättringar i arbetssätt.

Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för CM-frågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

 • Vi söker dig som är engagerad och brinner för konfigurationsledning.
 • Du tycker om ordning och reda, är strukturerad, noggrann och social.
 • Du trivs med att jobba såväl enskilt som i team och tycker om att göra flera saker parallellt.
 • Vi ser helst att du har en teknisk bakgrund med en examen på högskolenivå.
 • Dina arbetsuppgifter genomförs både på svenska och engelska, därför är goda kunskaper i engelska ett krav.
 • Erfarenhet av verktygen IFS PDM och Jira ser vi som meriterande.
 • Även tidigare erfarenhet av CM arbete är meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir del av

Du kommer att tillhöra projektkontoret inom Dynamics utvecklingsenhet. Projektkontoret inom utveckling ansvarar bl.a. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsområdena Missile Systems, Ground Combat och Underwater Systems.

Utvecklingsenheten består av ca 850 medarbetare varav 650 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande. 

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder en marknadsledande produktportfölj som omfattar markvapen, missilsystem, torpeder, obemannade undervattensfordon, träningssystem och avancerade kamouflagessystem för väpnade styrkor. Produktportföljen består också av nischprodukter för civila och försvarsmarknader som undervattensfordon för offshoreindustrin.

I denna rekrytering använder vi oss av löpande urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.