Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Konfigurationsledare

Location
Linköping, Sweden
Closing date
15 July 2022
Apply for this job!

Vill du axla en viktig roll i våra utvecklingsteam och hjälpa oss att framgångsrikt utveckla våra framtida produkter? Ansök i så fall till tjänsten som Konfigurationsledare inom utvecklingsavdelningen på Saab Dynamics AB i Linköping.

Din roll

Du kommer att stötta projekten genom att planera, leda och följa upp status inom området konfigurationsledning för att säkerställa spårbarhet för konfiguration/dokumentation under produktens hela livscykel.
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 •          Du förväntas utfärda och upprätthålla CM-planer under såväl offertarbete som projektgenomförande.
 •          Du kommer att delta i olika forum för ändringshantering samt medverka vid olika tekniska genomgångar.
 •          Du rapporterar också regelbundet läget avseende konfigurationsledning till projekt- och programledningen.
 •          Du kommer också att vara delaktig gällande metodikutveckling inom ämnesområdet.
   

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med kontinuerliga förbättringar gällande utvecklingsprocesserna i vårt verksamhetssystem samt identifiera och införa förbättringar i arbetssätt.

Din Profil

Vi söker dig som har ett stort intresse och engagemang för CM-frågor och vill anta utmaningen att vara delaktig i att vi lyckas utveckla framgångsrika system med god leveransprecision.

 •          Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av CM för komplexa system och är engagerad och brinner för konfigurationsledning.
 •          Du tycker om ordning och reda, är strukturerad, noggrann och social.
 •          Du trivs med att jobba såväl enskilt som i team och tycker om att göra flera saker parallellt.
 •          Vi ser helst att du har en teknisk bakgrund med en examen på högskolenivå.
 •          Dina arbetsuppgifter genomförs både på svenska och engelska varför goda kunskaper i engelska är ett krav.
 •          Erfarenhet av verktygen IFS PDM och Jira ser vi som meriterande.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

På Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som jobbar med oss en del av vår mission. Vi jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla våra världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen.

Du kommer att tillhöra projektkontoret inom Dynamics utvecklingsenhet. Projektkontoret inom utveckling ansvarar bl.a. för projektledning och support av tyngre utvecklingsprojekt för de tre affärsenheterna Missile Systems, Ground Combat och Underwater Systems.

Utvecklingsenheten består av ca 700 medarbetare varav 500 egen personal uppdelade på två orter, Karlskoga och Linköping. Vårt arbete sker ortsövergripande. 
 

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig.Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.