Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
quality-management.jpg

Kvalitetschef

Malmö, Sweden
Closing date: 1 April 2023

Är du intresserad av att vara med på vår förändringsresa?

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vi växer och söker nu en kvalitetschef som ansvarar för vårt kvalitetsledningsteam. Vi söker dig som brinner för kvalitetsledning och processutveckling. Vill du driva förbättringar och stötta affärsområdet i att säkerställa effektiva arbetssätt? I så fall kan den här rollen vara något för dig.

Din roll

Du kommer att leda vårt kvalitetsledningsteam och vara medlem i Operational Excellence inom affärsområde SAAB Kockums, rapporterande till Head of Operational Excellence och BA SAAB Kockums Quality Director.
 

Rollen är fokuserad på kvalitetssäkring, styrning av kvalitetsledningssystemet och säkerställande av efterlevnad av tillämpliga standarder samtidigt som den stödjer alla delar av organisationen i att utveckla effektiva processer, samt stödjer våra kundprojekt med expertis inom kvalitetsområdet. Denna roll erbjuder ett brett spektrum av kontakter inom företaget och har en mängd olika arbetsuppgifter och ansvarsområden som gör det dagliga arbetet intressant och mångsidigt. Vill du bidra med din kompetens inom kvalitet och arbeta med att utveckla tekniskt avancerade och helt unika produkter som ubåtar och ytfartyg, då tror vi att detta är ditt nästa utmanande karriärsteg!

De huvudsakliga uppgifterna för dig och ditt team är att:

 • Styra och förbättra BA Quality Management System
 • Driva effektivitet i organisationen genom förbättrade processer och arbetsmetoder
 • Stödja våra BU kvalitetschefer med kvalitetsstandarder, kvalitetsplaner, kvalitetssäkring och kvalitetskontroll
 • Stödja BA Kockums kvalitetsförbättringsplaner
 • Samordna och stödja externa och interna revisioner
 • Hantera revisionsresultat
 • Utveckla och underhålla rutiner för att säkerställa efterlevnad
 • Utföra och hjälpa andra i grundorsaksanalys
 • Identifiera förbättringsbehov och stödja organisationen i dess förbättringsarbete
 • Administrera och stödja effektiv informationshantering och dokumentkontroll
 • Bidra till samarbete och spridning av bästa praxis inom hela affärsområdet
   

Placering för denna tjänst är Malmö eller Karlskrona. Rollen inkluderar frekventa affärsresor mellan dessa platser och affärsresor till andra platser inom Saab kan också förekomma.

Din profil

För att trivas i rollen är du en självgående person som har en passion att driva förbättring. Du är en skicklig kommunikatör och har ett samarbetsorienterat lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är analytisk och har en stark problemlösningsförmåga. Du har förmågan att leda, motivera och leda förändring. Du är strukturerad och trygg i din roll som gör att du kan anpassa dig till olika omständigheter. Du är bekväm med att ta upp frågor och vidta åtgärder samt att samarbeta med kollegor inom alla områden och på alla nivåer i organisationen. Dina kollegor ser dig som pålitlig och stödjande, som håller dina åtaganden. För att bli framgångsrik i denna roll är det ett måste att du tycker om att samarbeta med andra inom organisationen, såväl som med andra intressenter, och att förmågan att nätverka och bygga långvariga relationer finns.

Du har:

 • en relevant Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom kvalitetsområdet
 • 3-5 års arbetslivserfarenhet av kvalitetsteknik, kvalitetsmetoder, kvalitetssäkring och kvalitetsrevision
 • god kunskap av standarden ISO9001 
 • har dokumenterad erfarenhet från att leda förändrings- och förbättringsarbete
 • erfarenhet av att arbeta med komplexa högteknologiska produkter (mekanik, elektronik, mjukvara och system)
 • mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska
   

För oss är du extra intressant om du:

 • har kunskaper i kvalitetsstandards -14001, -27001, -31001, -45001, -15288, -3834, AQAP2110
 • är CQM, Certified Quality Manager
 • har erfarenhet från Marin industri, fartygsbyggnation eller är utbildad inom skeppsbyggnad
 • har körkort B

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

Du kommer tillhöra COO Office och Operational Excellence inom Business Area SAAB Kockums. Teamen inom Operational Excellence stöttar hela BA Kockums inom områdena IS/IT Method&Tools, Environmental Management, Quality Management och säkerställer organisationens utveckling mot de strategiska målen inom Operational Excellence. 
 

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Affärsområdet Kockums är världsledande inom sitt segment när det gäller utveckling, produktion och underhåll av ubåtar, ytfartyg och marina system. Produktportföljen innehåller ubåtar med Air-Independent Propulsion (AIP) -system, ytfartyg som innehåller den mest avancerade stealth-tekniken samt minsvepning och snabba patrull- och lotsbåtar. Kockums levererar även delsystem och komponenter för integration i marina lösningar med kunder över hela världen.

Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet. Vi ser mångfald som en tillgång och ständigt lärande som en självklarhet. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling.

Om du är intresserad av vilka förmåner du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, så kan du läsa om dem här. Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Sista ansökningsdag till tjänsten är den 31 mars 2023 men vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. För komplett ansökan krävs CV och personligt brev. Frågor om tjänsten? Vänligen kontakta Anders Claesson, rekryterande chef +46 734 34 11 05 
 

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag – att bidra till ett tryggare samhälle.