Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
information-technology-services-334524531.jpeg

Linuxutvecklare

Göteborg, Sweden
Closing date: 30 August 2024

Plattformsutvecklare inom operativsystem

Vill du arbeta med produkter som verkligen gör skillnad?

Vi utvecklar system som gör våra samhällen säkra och dess invånare trygga.

Din roll

Vi jobbar med att utveckla och konfigurera runtime plattformar som ska passa systemdesignen för hela systemet. Operativsystemet vi jobbar med är främst Linux så erfarenhet av det är ett krav. Plattformarna vi utvecklar har höga krav på sig gällande säkerhet, prestanda och kvalité.

Du kommer att tillhöra ett agilt tvärfunktionellt team. Teamet består av medlemmar med olika expertkompetenser.  Som utvecklare av runtime plattformar spelar du en central roll i att integrera hårdvara och mjukvara och allting däremellan i våra komplexa system. Vi utvecklar våra egna applikationer men även redan färdigutvecklade applikationer som finns på marknaden. Dessa används ofta med lite förändringar och anpassningar.  Att få allt detta att fungera ihop är det som gör detta jobb så intressant!

Din profil

Som person är du positiv, drivande och gillar att samarbeta i team. Du har ett gediget intresse av datorer och problemlösning, du använder gärna smarta mjukvarulösningar och tycker även det är kul med hårdvara.

Vidare så har du kunskap inom något eller några av följande områden:

  • Linux OS

  • OS-applikationsanpassningar

  • Scripting (Bash, PowerShell, Bourne shell, Python)

  • Information assurance

  • Secure Boot

  • Computer architecture

  • Network, Routing, Firewalls

  • Virtualisering

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av
 

Du kommer att var en del av teamet som ansvarar för konstruktion av Runtime Platform inom området Informationssystem på Saab Surveillance.

Teamet tillhör avdelningen Computer Platform, som ansvarar för utvecklingen av datorplattformar för operatörsplatser och signal & databehandlingen i våra flyg- och markradarprodukter.

Bakom våra innovationer finns alla de som har gjort det möjligt. Modiga pionjärer och kluriga tänkare. Vardagshjältar och kreativa problemlösare. De som delar djup kunskap och de som utforskar nya områden. Och alla däremellan.

Här har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande försvars- och säkerhetslösningar till att ta en kaffe med en kollega. Varje bidrag räknas. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer. I vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa. Vi finns här för att tillsammans skapa trygghet för människor och samhällen.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 22 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare och mer hållbar värld.

Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem. Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga. Läs mer om oss här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.