Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
manufacturing.jpg

Plåtslagare

Karlskrona, Sweden
Closing date: 8 October 2023

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning - att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av

Saab representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet - både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Våra kunder finns inom svenska Försvarsmakten men även inom utländska försvarsmakter och företag. Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas tillsammans med oss och att arbeta med den senaste tekniken inom det marina området. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar vår avdelning.

Är det dags att vidareutveckla dig inom grovplåtslageri? Saab har påbörjat produktionen av världens modernaste ubåtar med den absolut senaste tekniken. Samtidigt skapar vi i Karlskrona ett av världens modernaste skeppsvarv. Vi behöver dig! Du kommer få använda dina befintliga svetskunskaper igenom nybyggnationer, ombyggnationer, reparationer och tillbyggnationer av fartyg. Utöver det kommer du byggas på med kunskap som få personer i Sverige besitter!

Du kommer vara med och bygga ubåt. Vi använder oss av en bred mängd svetsmetoder med allt ifrån MIG/MAG till TIG och robotsvetsning vilket gör att din kompetens och yrkesskicklighet ställs på prov.

I ditt yrke som grovplåtslagare kommer du komma i kontakt med en mängd olika specialstål för ubåtstillverkning.

Vi ser att du som söker jobbet hos oss har erfarenhet av grovplåtslageri och svetsning. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Innan anställning kommer du att genomgå en säkerhetsprövning och ett hälsotest.

Att arbeta i vår produktion ställer krav på dig som medarbetare. Den hårda konkurrensen om utrymme, gör samarbetet över avdelningsgränserna vitalt. Därför bör du ha en förmåga att samarbeta och uppfatta hur ditt arbete kommer att påverka dina arbetskamrater arbete.

Arbetstiderna är dagtid/skift kan förekomma.

Krav:

· Erfarenhet av tillverkning och montering av stålkonstruktioner

· Fokus på resultat och att producera med kvalitet

· Erfarenhet av svetsmetod 136, 141 och 111 i materialtjocklekar över 10mm

· Ritningsläsning

· Flexibilitet, Samarbetsförmåga, Initiativförmåga och ordningssinne

· Datorkunskap

Meriterande

· Svetslicenser

· Erfarenhet av förvärmning av material

· Erfarenhet i gasbränning

· Heta arbeten

· Erfarenhet av kolbågning / kolbågsmejsling

· Tidigare arbete i materielgrupp 3

· Tidigare arbete inom varvsindustrin eller annan tung svetsande industri.


För att du ska lyckas hos oss ser vi gärna att du har någon form av utbildning eller mång årig yrkeserfarenhet inom grovplåtslageri samt utbildning eller tidigare kunskap inom material och ritningsläsning.

Hos oss är det viktigt att du som medarbetare är lösningsorienterad, noggrann och att du drivs av en vilja att utvecklas. Med hård konkurrens om utrymmet så är det viktigt att du är flexibel och kan jobba lika bra ensam som i grupp. Arbetets karaktär gör att du bör behärska engelska.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Anställningar sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar Saab med Skill. Kontakta ansvarig rekryterare Elin Larsson, 0455-325363, elin.larsson@skill.se eller Maria Ericson, 0455-325364, maria.ericson@skill.se

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.