Skip to content Go to main navigation Go to language selector
Saab Global
customer-service.jpg

Teknisk skribent

Halmstad, Sweden
Closing date: 31 March 2023

Vill du jobba med teknisk information i nära samarbete med användaren? Är komplex teknik och kundnytta en drivkraft för dig?

Din roll

Vi söker kollegor i rollen som teknikinformatör för att inleda ett kundnära samarbete på Saab Surveillances nya kontor i Halmstad. Som teknikinformatör sammanställer du information och data för att möjliggöra för operatörer och tekniker att hantera ett radarsystem. Systemen är tekniskt komplexa, med manualleveranser som kan vara allt ifrån några hundra till många tusen sidor.

Du kommer att arbeta både i grupp och enskilt, men din roll kräver mycket kontakt med sakkunniga och användare för att ta emot och verifiera information. Du behöver kunna driva ditt arbete självständigt och ta ansvar för dina leveranser. Våra manualer skrivs i XML-baserad produktionsmiljö på engelska och svenska och följer den internationella specifikationen S1000D.

Din profil

Är du ingenjör så har du tidigare erfarenhet av att jobba som teknisk skribent, eller så har du en teknikinformatörsutbildning i bagaget. Du är nyfiken, lösningsorienterad och bra på att organisera ditt arbete. I dina uppdrag bidrar du med fokus och engagemang, social kompetens och hög ambitionsnivå. Du behärskar både engelska och svenska på hög nivå.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att skriva strukturerad information

  • kan bryta ner en omfattande uppgift i hanterbara arbetspaket

  • har erfarenhet av Simplified Technical English

  • har kunskap om S1000D-specifikationen

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap. 

Vad du blir en del av

På det nybyggda kontoret i Halmstad blir du en del av ett tvärfunktionellt team och får vara med och bygga upp verksamheten och kulturen. Du har tät kontakt med Logistic Engineering & Technical Publications i Göteborg och tillsammans tillser ni att produkten uppnår tillräcklig tillförlitlighet, tillgänglighet, underhållsmässighet och testbarhet, och understödjer detta under produktens hela livscykel.

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 19 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer om oss här
 

Affärsområdet Surveillance erbjuder världsledande sensorteknik inom övervakning och beslutsstöd för att skydda mot hot. Portföljen omfattar luftburna, markbaserade och marina radarer, elektronisk krigföring, stridsledning, flygsystem och cybersäkerhet.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.